Ms Office


Microsoft Office

 

1. Which of the following companies developed MS Office 2000?

A. Microsoft                                   B. Corel

C. Novell                                        D. Lotus

Answer: A

2. Which of the following is not a part of a standard office suite?

A. Word Processor                          B. Data base

C. Image Editor                               D. File Manager

Answer: D

3. Which of the following is the Word Processor in MS Office?

A. Word Star                                   B. Word Pad

C. Word                                          D. Word Perfect

Answer: C

4. Which of the following is not a special program in MS Office?

A. Office Art                                  B. Clip Art

C. Word Art                                    D. Paint Art

Answer: D

5. Which is an animated character that gives help in MSOffice?

A. Office Worker                            B. Office Assistant

C. Comic Assistant                          D. None of these

Answer: B

6. In which way does MS Office provide help?

A. What’s This                                B. Office Assistant

C. Help Menu                                 D. All of the above

Answer: D

7. Which input device cannot be used to work in MSOffice?

A. Scanner                                      B. Light Pen

C. Mouse                                        D. Joy Stick

Answer: D

8. Which of the following is not a standard MSOffice Edition?

A. CE                                              B. Advanced

C. Standard                                     D. Professional

Answer: B

9. MSOffice 2000 included a full-fledged Web designing software called ___

A. MS Word                                    B. Front Page Express

C. FrontPage 2000                          D. None of these

Answer: C

10.  Which of the following are valid Minimum and Maximum zoom sizes in MSOffice?

A. 10, 100                                     B. 20, 250

C. 10, 500                                      D. 10, 1000

Answer: C

11.  Which type of files cannot be navigated using ClipArt browser?

A. AVI                                           B. BMP

C. WAV                                         D. MP3

Answer: D

12.  Which of the following is not a valid version of MS Office?

A. Office 4                                    B. Office 97

C. Office 98                                  D. Office 2000

Answer: C

13. Which of the following is not a standard MSOffice Edition?

A. CE                                              B. Advanced

C. Standard                                     D. Professional

Answer: B

14. MSOffice 2000 included a full-fledged Web designing software called ___

A. MS Word                                    B. Front Page Express

C. FrontPage 2000                          D. None of these

Answer: C

15. To type subscript character like H2O, use the following keyboard combination:

A. Ctrl+=                                         B. Alt+=

C. Ctrl+shift+=                                D. Alt+Shift+=

Answer: A

16. To change the font style of a text:

A. click font dropdown list in format toolbar and choose font

B. Click Tools menu and select Font
C. Click Format menu and select paragraph

D. Select the text and press Ctrl+b

Answer: A

17. The Software which contains rows and columns is called ______
A. Database                       B. Drawing
C. Spreadsheet                   D. Word processing

Answer C

18. You can group noncontiguous worksheets with
A. The alt+enter key                         B. The ctrl key and mouse
C. The shift key and the mouse        D. The group button on the standard toolbar

Answer B

19.The main elements of the _____ are the insertion point, end mark, mouse pointer, rulers, scroll bars, and status bar.

A. Word toolbar                              B. Formatting toolbar

C.Word document window             D. Graphics toolbar

Answer C

20. To erase a character to the right of the insertion point, press the _____ key.

A.Cancel                     B.Backspace

C. Delete                      D. Either B or C

Answer   B

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.